Členské příspěvky za rok 2022
Informace k platbám členských příspěvků za kalendářní rok 2022.
Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.
Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.
Najdete nás také na Facebooku.
K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.
Aktuální počet členů Cechu: | |
Informace k platbám členských příspěvků za kalendářní rok 2022.
5% zlava na vsetky suroviny (netyka sa kurzov a poloziek mimo surovín).
Ligy 2022 se účastní soutěže Moravian Homebrewers Meeting, Kostelecké chmelovárek, Litomyšlský korbel, Bratislavský Hrncovar, Good Water Beer Cup a Černokostelecký žejdlík.
Krátké souhrny Lukáše Provazníka na knihy Noback vs. Novák a Pivoznalství. Tento článek rozhodně nemiňte, ať víte, jakou literaturu stojí za to přečíst a co bude naopak nejspíš ztráta času.
Nové aromatické odrůdy chmele registrované v roce 2019.
Levná a spolehlivá varianta pro pohon míchadla, ale jako u všeho elektrického, je třeba zapojení věnovat náležitou pozornost.
A scientific guide to hop aroma and flavor
Scott Janish
jazyk: anglicky, cena: 19 USD přes Amazon
Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Cechem domácích pivovarníků vyhlašuje
Cílem výzvy je najít dokonalý recept pro program Volba sládků na březen 2022.
Někteří kolegové, domovarníci, uvažují nad tím, že by své pivo rádi vyrobili ve větším množství, než jim nabízí jejich domácí podmínky, nebo by své tekuté zlato dokonce rádi prodávali. Mimo zřejmou možnost spočívající v koupi vlastní pivovarské technologie se nabízí možnost jít cestou tzv. létajícího pivovaru. Tyto kočovné pivovary nebo také gypsy brewery, phantom brewery nebo contract brewery nejsou nijak srozumitelně uchopeny českou legislativou. Tento článek si klade za ambici velmi ploše popsat způsoby, jakým lze své vlastní pivo ve větším množství vyrobit nebo prodávat na českém trhu. Cílem je zejména otevření nových možností ve vaření piva a poskytnout některým z nás i možnost uvažovat nad přechodným stupněm mezi domácím vařením piva a vlastním pivovarem.