Cech domácích pivovarníků, z.s.

Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.

Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.

Najdete nás také na Facebooku.

Oficiální mail:

K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.

 

Proč se (ne)stát členem Cechu

V diskuzích se členy i nečleny Cechu jsem zaznamenal několik otázek či výhrad, které se opakují a proto bych je rád zde zmínil. Potěšilo by mě, kdyby vás má vysvětlení a úvahy dovedly k zamyšlení nad tím, jestli je pro vás členství v Cechu opravdu zbytečné, nebo vás nějak omezuje. Nebo jestli naopak nebude vaše členství přínosem pro domovarnickou komunitu a pro prosazení cílů Cechu, které mohou korespondovat s vašimi aktivitami. Čím větší Cech bude, tím větší je pravděpodobnost, že dokážeme něco změnit. 

Radek Michel, předseda Cechu

 

 

Domovarnická výzva

České výčepní pivo přechodového období

Na připravovaný Liberecký IPA festiválek No. 6 vyhlašujeme domovarnickou výzvu na uvaření „Českého výčepního piva přechodového období“. Ve výzvě nejde o soutěžení ani ceny, ale o porovnání vlastních postupů výroby tohoto netradičního pivního stylu a především pak jednotlivých vzorků.

Liga českého ležáku 2019

Ligy 2019 se účastní soutěže Moravian Homebrewers Meeting (započítávají se výsledky z listopadu 2018), Kostelecké chmelovárek, Litomyšlský korbel, Degustační soutěž domácích výrobců piva Žďár nad Sázavou a Černokostelecký žejdlík.

Pivař 4 / 2018

Vážení čtenáři,

Uff! A máme tu další číslo. Tentokrát to trvalo trochu déle, než jste si minulý rok zvykli. Není to však tím, že by nás to už nebavilo. Znáte to – čas, čas a zase čas. Protože je časopis Pivař dílem dobrovolníků, kteří na něm pracují zcela zdarma ve svém volném čase, tak se prostě občas stane, že jsme pohlceni dalšími pracovními nebo i osobními povinnostmi.

ale je i není ale

Již nějakou dobu jsem si pokládal otázku, jak srozumitelně napsat text o svrchně kvašených pivech tak, aby obecné pojmenování těchto piv v angličtině „ALE“ se nepletlo s jedním z nejpoužívanějších slov „ale“ v jazyce českém. India pale ale nás asi nesplete, ale (a vidíte už jsme tam) třeba výraz „belgické ale“ už může být zavádějící.

Jan Doubek
Článek vyšel v časopise Pivař 4 (květen 2018)

Soutěže

Partnerské spolky

Výhody

*Vyžadován
členský průkaz