Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Cechem domácích pivovarníků vyhlašuje
Výzvu Volby sládků
Cílem výzvy je najít dokonalý recept pro program Volba sládků na březen 2022.
Pivo podle vítězného receptu bude uvařeno v některém z pivovarů koncernu. Recepty prosím zadávejte zde. Současně je potřeba uvařit vzorek piva dle zadaného receptu a dodat jej v týdnu od 25. do 29.10. k posouzení výběrovou komisí. Dodat je potřeba 3 lahve o objemu 0,5 litru označené jménem autora a názvem vzorku.
Ideální způsob dodání vzorku
některou přepravní službou na podatelnu Plzeňského prazdroje
Adresa:
Plzeňský Prazdroj, a.s.
U Prazdroje 7
301 00 Plzeň
Kontaktní osoba:
Radka Zemanová (radka.zemanova@asahibeer.cz)
Tel.: +420 724 617 028
Zásilky viditelně (výrazně) označte - VÝZVA VOLBY SLÁDKŮ
Plzeňští domovarníci mohou napřímo kontaktovat pověřené osoby (viz níže) a domluvit se s nimi na osobním předání v pivovaru:
Karolína Holevová (karolina.holevova@asahibeer.
Tel.: +420 724 618 629
Radka Zemanová (radka.zemanova@asahibeer.cz)
Tel.: +420 724 617 028
Limity pro recept
Obecné
- Nepřípustné jsou styly Brut IPA a piva s podílem nakuřovaných sladů.
- Vyhněte se prosím používání Lactobacillus a laktozy.
- Vítězná receptura bude muset být upravena dle podmínek vaření ve velkém pivovaru. Dle charakteru pivního stylu bude následně stanoven vyráběný objem, který nám případné další limity vaření upřesní – toto je potřeba brát na zřetel.
Suroviny
- Slady. Jsme schopni zajistit slady z portfolia Soufflet ČR a z Německé sladovny Weyermann.
- Chmely. Jsme schopni zajistit chmely od Českých dodavatelů. Ze zahraničí Yakima, HVG, Hopsteiner, BartHaas. Je potřeba, aby chmelová odrůda byla dle plánovaného množství dostupná. Případně se bude muset řešit náhrada.
- Kvasnice. Jsme schopni zajistit kvasnice od dodavatelů Lallemand a Fermentis a VUPS Praha.
- Ostatní suroviny a dávkování. Jsme schopni dávkovat speciální ingredience v průběhu chmelovaru, do vířivky, do hlavního kvašení. Dávkování speciálních ingrediencí bude muset být posouzeno na základě jejich charakteru a to tak, aby případně nemohly způsobit následné problémy v průběhu výroby – např. napékání při chlazení mladiny v chladiči atd. Pro studené chmelení je možné použít speciální zařízení, které umožňuje provádět extrakci nejenom chmele ale i jiných surovin.
Na případné dotazy odpoví a nejasnosti osvětlí:
Petr Měrka
603 722 223