Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Cechem domácích pivovarníků vyhlašuje

Výzvu Volby sládků

Cílem výzvy je najít dokonalý recept pro program Volba sládků na březen 2022.

 

Pivo podle vítězného receptu bude uvařeno v některém z pivovarů koncernu. Recepty prosím zadávejte zde. Současně je potřeba uvařit vzorek piva dle zadaného receptu a dodat jej v týdnu od 25. do 29.10. k posouzení výběrovou komisí. Dodat je potřeba 3 lahve o objemu 0,5 litru označené jménem autora a názvem vzorku.

 


Ideální způsob dodání vzorku

některou přepravní službou na podatelnu Plzeňského prazdroje

Adresa:

Plzeňský Prazdroj, a.s. 

U Prazdroje 7 

301 00 Plzeň

 

Kontaktní osoba:

Radka Zemanová (radka.zemanova@asahibeer.cz)

Tel.: +420 724 617 028

 

Zásilky viditelně (výrazně) označte - VÝZVA VOLBY SLÁDKŮ

 

Plzeňští domovarníci mohou napřímo kontaktovat pověřené osoby (viz níže) a domluvit se s nimi na osobním předání v pivovaru:

 

Karolína Holevová (karolina.holevova@asahibeer.cz)

Tel.: +420 724 618 629

Radka Zemanová (radka.zemanova@asahibeer.cz)

Tel.: +420 724 617 028

 

 


Limity pro recept


Obecné

  • Nepřípustné jsou styly Brut IPA a piva s podílem nakuřovaných sladů.
  • Vyhněte se prosím používání Lactobacillus a laktozy.
  • Vítězná receptura bude muset být upravena dle podmínek vaření ve velkém pivovaru. Dle charakteru pivního stylu bude následně stanoven vyráběný objem, který nám případné další limity vaření upřesní – toto je potřeba brát na zřetel.

Suroviny

  • Slady. Jsme schopni zajistit slady z portfolia Soufflet ČR a z Německé sladovny Weyermann.
  • Chmely. Jsme schopni zajistit chmely od Českých dodavatelů. Ze zahraničí Yakima, HVG, Hopsteiner, BartHaas. Je potřeba, aby chmelová odrůda byla dle plánovaného množství dostupná. Případně se bude muset řešit náhrada.
  • Kvasnice. Jsme schopni zajistit kvasnice od dodavatelů Lallemand a Fermentis a VUPS Praha.
  • Ostatní suroviny a dávkování. Jsme schopni dávkovat speciální ingredience v průběhu chmelovaru, do vířivky, do hlavního kvašení. Dávkování speciálních ingrediencí bude muset být posouzeno na základě jejich charakteru a to tak, aby případně nemohly způsobit následné problémy v průběhu výroby – např. napékání při chlazení mladiny v chladiči atd. Pro studené chmelení je možné použít speciální zařízení, které umožňuje provádět extrakci nejenom chmele ale i jiných surovin.

 


Na případné dotazy odpoví a nejasnosti osvětlí:

Petr Měrka

petr.merka@cech-pivo.cz

603 722 223