Dnes jsem obdržel výsledky prvního "klání" pro nový ročník Ligy českého ležáku a to MHM 2023 . Všechno je v plenkách, jelikož je letos v Lize rekordních 11 soutěží, které jsou součástí této královské disciplíny.
Pojďme si připomenout, které to jsou: Moravian Homebrewers Meeting, Krušnohorský KRÝGL, Kostelecké Chmelovárek, Litomyšlský KORBEL, Bratislavský Hrncovar, Plzeňský MAZÁK, Moravská vernisáž piva, Jedon slad a jedon chmel, Good Water Beer Cup, Pivobel a Černokostelecký žejdlík.
Kostky jsou vrženy, ale díky novým pravidlům, kdy se sčítá 5 nejlepších výsledků ze všech soutěží, současný stav vůbec, ale vůbec nic neznamená, víc než kdy jindy bude platit, že vyhrává jen ten, kdo DLOUHODOBĚ udrží kvalitu svých ležáků. Pojďmě se nadechnout, další soutěž, kterou je Krušnohorský KRÝGL má odevzdání vzorků na konci ledna. Tzn. za chvilku bude nejvyšší čas navařit nějaký super výherní ležáček.
Držím palce a Dej Bůh ŠTĚSTÍ!!!
Technická připomínka: Vím, že se opakuji, ale opakování je matka moudrosti.
1. Na Ligu je potřeba se nejprve 1x přihlásit před 1. soutěží, které se chcete účastnit...díky letošním 11 soutěžím máte čas, ale nezapomeňte na to! (kdo to nyní nestihl, v tabulce označeno jako "registrace")
2. Když posíláte do některé soutěže 2 ležáky (která to umožňuje), je potřeba předem nahlásit, který ležák se bude započítávat do Ligy. Když tak neučiníte, přicházíte tím o body (v tabulce označené jako "2 vzorky" )
3. Do soutěží je potřeba se přihlašovat vždy stejným jménem, nad jmény běží vyhledávací automat a pak vás tabulka ligy "nevidí" . Jako např. Jirka a Jiří nebo Honza a Jan. Ne vždy mám šanci to odhalit namátkovou kontrolou. Ani mezery za jménem nebo příjmením mi nepomůžou Dnes jsem vše projel ručně a našel 6 neshod, které automat přehlédl, zbytečné mezery jsem centrálně opravil.
4. Když se nenajdete, nebo je u vašeho jména špatné hodnocení, dejte mi vědět, díky výše zmíněnému se to může stát a pak tu také máme lidský faktor