Výzva Volby sládků
Tento formulář slouží k zadání receptů do Výzvy Volby sládků pořádané Plzeňským Prazdrojem a.s ve spolupráci s Cechem domácích pivovarníků.

Zadané recepty budou posouzeny odbornou porotou a vítěz bude moci toto pivo uvařit v jednom z pivovarů spadajících do skupiny Plzeňský Prazdroj ve spolupráci se zdejšími sládky. Pivo bude uvařeno v průběhu ledna 2022 a bude poté nabízeno v restauracích v rámci Volby sládků v březnu 2022.

______________________________________
PRAVIDLA:

Co se stylových limitů týče, rádi bychom, aby se dané pivo neslo v duchu měsíce března a jara obecně. Může to být marzen, saison, nebo i zajímavý ležák. Fantazii se meze nekladou až na několik podmínek uvedených níže.

Nemělo by se jednat o kyseláč vzhledem k technologickým omezením. Je doporučeno se také vyhnout stylům Brut IPA, který bude ve Volbě v únoru, a pak stylu Rauchbier, který bude následovat ve Volbě v dubnu.


Omezení surovin
SLADY: musí být Weyermann, či Soufflet ČR
KVASNICE: musí být Lallemand, Fermentis, nebo VUPS

Vítězná receptura bude muset být upravena dle podmínek vaření ve velkém pivovaru. Dle charakteru pivního stylu, bude následně stanoven vyráběný objem, který nám případné další limity vaření upřesní – toto je potřeba brát na zřetel.



_______________________________________
Změny pravidel vyhrazeny.

Sběr dat ve formuláři se řídí pravidly GDPR a data budou použita pouze pro tuto Výzvu.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
EPM, OG - extrakt mladiny *
prosim uveďte ve stupnich Plato
Objem mladiny
Objem mladiny k zakvašení v litrech
Sypání *
Uveďte všechny použité slady, hmotností a procentuální zastoupení
Úprava vody
není povinné
Rmutování *
Uveďte použité rmutovací schéma
IBU *
Uveďte IBU piva, pokud možno alespoň orientačně
Chmelení *
Uveďte časy chmelení, druh chmele/pelet nebo extrakt, dávku, alfu (obsah alfa hořkých kyselin)
Kvasinky
Provzdušňování
uveďte zda-li a jak bylo provzdušňováno
Kvašení *
Uveďte teplotu zakvašování, teplotu kvašení a případně další podmínky (délka, průběh).
Výslední extrakt a ABV (obsah alkoholu) *
Barva piva EBC a pH piva
pokud je znama
Speciální suroviny
Uveďte suroviny a jejich použití, není povinné
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy